Hoe werkt het?

Vrijblijvend orienteren

Bent u akkerbouwer of loonwerker in Friesland? En wilt u met het voorkomen van erfafspoeling aan de slag? Maak dan gebruik van de mogelijkheden die het project Schoon Erf, Schoon Water u biedt. Door u aan te melden als deelnemer kunt u gebruik maken van de kennis van de adviseurs en bij investeringen op uw erf ook een bijdrage ontvangen in de kosten van deze investeringen.


Het project “Schoon Erf, Schoon Water Akkerbouw Friesland” biedt zowel akkerbouwers als loonwerkers de kans om de uitdaging aan te gaan op weg naar een toekomstbestendig erf. Deelnemers krijgen (kosteloos) groepsgewijs advies over de juiste maatregelen op het erf om erfafspoeling te voorkomen. Die maatregelen zijn maatwerk, elk erf is immers anders, en vragen om een erfplan. Bovendien kunnen deelnemers voor een aantal maatregelen in aanmerking komen voor een bijdrage in de kosten. Ook weet u als deelnemer zeker dat u met de maatregelen die u gaat uitvoeren en bijbehorende investeringen de juiste dingen doet. Een unieke kans om er voor te zorgen dat alles op het eigen erf op orde is met betrekking tot erfafspoeling. Hiermee bent u klaar voor de toekomst, wat erfafspoeling betreft.

De voordelen nog even samengevat:

U krijgt gratis - en groepsgewijs - advies op maat over wat u op uw eigen erf kunt doen om erfafspoeling te voorkomen en maakt samen met een adviseur een erfplan;

U krijgt een bijdrage in de kosten die u moet maken om uw erf toekomstbestendig te maken.

U bent gedurende de looptijd van het project gevrijwaard van reguliere handhaving (op erfafspoeling) van het waterschap.

Uw plan wordt beoordeeld door Wetterskip en FUMO, u weet dus zeker dat u de juiste dingen doet.

Doorloop de stappen    

Nieuws

Nieuws en belangrijke informatie

We hebben regelmatig belangrijke informatie over projecten en nieuws over ondernemers uit onze provincie.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten en analytische gegevens. U vindt meer informatie in onze Privacy statement.